Over AgroAlarm®


“Altijd de zekerheid dat uw alarmering werkt en u alarmen ontvangt”

Aanleiding: de analoge telefoonlijn (PSTN) houdt op te bestaan
Wie gebruik maakt van een analoge telefoonlijn (PSTN) moet overstappen naar een digitale ethernet-verbinding en op internet-technologie. Internet is in buitengebieden lang niet overal beschikbaar, traag of onbetrouwbaar. Voor het welzijn van de dieren of een optimale gewasgroei is een betrouwbare alarmering en opvolging noodzakelijk. Daarom ontwikkelde PinC Agro in samenwerking met een aantal gerenommeerde partijen een geheel nieuw en innovatief alarmsysteem: AgroAlarm®.
Animatie AgroAlarm

In deze animatie wordt uitgelegd hoe AgroAlarm werkt en waardoor het zo betrouwbaar is. Alarmmeldingen over internet of glasvezel zijn niet betrouwbaar. Met AgroAlarm gaat de alarmmelding via de satelliet. Hierdoor is het systeem 99,97% betrouwbaar.

Hoe werkt AgroAlarm?

AgroAlarm-schema

 

De alarmketen maakt gebruik van een gecontroleerde satellietverbinding en een gecontroleerde GPRS verbinding voor back-up bij onderhoud. Alle meldingen verlopen via een (automatische)meldcentrale. Deze meldcentrale controleert iedere minuut de verbinding. Alarmmeldingen worden met SMS Assist en telefonisch doorgegeven. SMS Assist (App voor Android telefoon) is een handig hulpmiddel voor het ontvangen en accepteren van alarmmeldingen en biedt een overzicht van de laatste alarmmeldingen.

 

Wat maakt AgroAlarm uniek?

We zijn er in geslaagd om met een aantal technische vernieuwingen de meest betrouwbare alarmoplossing te ontwikkelen. Wat AgroAlarm innovatief maakt is:

  • M2M (Machine to Machine) technologie. AgroAlarm is één van de eerste toepassingen die over de satelliet M2M toepast. De alarminstallatie op uw bedrijf staat iedere minuut in verbinding met de alarmcentrale in Leiden.
  • Automatisch afhandelen van alarmmeldingen. De alarmcentrale van Eurocross in Leiden handelt in eerste instantie alarmen geheel automatisch af. Daar komt geen mensenhand aan te pas.
  • App voor de Android smartphone. U volgt u uw alarmmeldingen makkelijk op met een App op uw smartphone. Ook houdt u met deze App overzicht op de status van de alarmmeldingen en heeft u een historisch overzicht.

 

Het verhaal van Inmarsat I-4

AgroAlarm maakt gebruik van de Inmarsat I-4 satellieten. Deze satellieten zijn geostationair en bevinden zich op ca. 36.000 km hoogte in een baan om de aarde. Met drie I-4 satellieten wordt wereld dekking gerealiseerd. In juli 2013 werd de Alphasat I-4A F4 toegevoegd aan de “I-4 vloot” waardoor de prestaties en mogelijkheden van het netwerk uitgebreid werden. De Inmarsat I-4-F2 handelt het satellietverkeer boven Europa af. Wilt u meer technische details weten van deze satelliet? Klik dan hier. Of bekijk het onderstaande Youtube-filmpje over de bouw en lancering van de I-4 satellieten.


 

Erik op bezoek bij kippen die veilig kunnen scharrelen dankzij het AgroAlarm!

Vlogger Erik van Achmea ging op bezoek bij Kipster in Limburg om zelf te ervaren hoe AgroAlarm de leefomgeving van de kippen bewaakt.